Tak Payah Tanye,Ni Le Kesah Saye..

Friday, 26 August 2011

KESILAPAN!!!!

ASSALAMUALAIKUM!!!!

Tangan aku dah keras!!!!!!nape????kalau korang jantan...mesti pikir lain dah....otak kuneng..patutla ingus pon kuneng...tapi tak!!bukan ape...dah lame tak menaip panjang2 nih...tonyeh2 henpon sebab main mesej tak dikirela...
Aku dah lame tak bukak blog...sebab...dah xde bende nak  tulis dah...macam bangang...
Dulu takde blog..gatal2 tangan nak buat...bile dah ade,,buat macam tak pernah ade blog...tak bertanggungjawab langsong!!

Dah!!aku tak suke marah2 ni..aku budiman sbenarnye...baik sangat..ehem2*..ok2...

Aku sebenarnye dalam beberape hari ni...aku terase macam nak ber blog smule...di atas sebab....sebab yang tertentu lah....aku pun ade terbace blog2 yang hebat,menarik,isik kandungan yang membuat aku tertarik unuk membacanya bersame teh tarik yang di tarik oleh mak aku..credit kpd beliau..kerana mencurahkan segale kasih syangnye ke dalam teh tarik terbabit....yang penting...kurang manis...

Sebelum aku mengarut lebih lanjut...aku nak cakap...ade banyak blog yang best!!!contoh-montohnye..cartoonrama,milik abang Alif Firdaus Azis...seorang pelukis kartun..aku minat yo!!!dan banyak lagi...sementara itu,, yang paling aku suke..Ayeem Ayam...Ya...Ayam ni seekor lelaki..tapi aku tak gay lah!!

Aqew sukew belog diew jerrw...aqew tark sukew diew...apew???betowl larrrhhh!!!aqew lelakiy sejatiy tawh...haa..u allz niy..jaharttt jerww.....aqew tark gewdixx okayh!!

SHIT!!!!!mane2 kawan2 aku yang mesej aku macam ni...TRIPLE middle finger aku tenyeh kat muke die...pastu aku cempak die dari tingkat 5..pastu pastu..Ehem2*..kepada cikgu2..mak2..ayah2..yang terbace perkataan di atas..harap jangan marah..sebab..terlepas...tak sngaje..takpe kan???

Tak nak cite pasal si gedik lagi..aku bukan ape...sebenarnye..aku suke bace sesuatu yang kelakar..lawak..kalau boleh,,biar putus urat perot,patah tulang rusuk..sampai tekeluar coccyx pun ok gak...sebenarnye....banyak lagi bloggers yang "humorous"..aha..i am speaking you..kelas gitu..hahaha..kite perlu pkare kelakar ni jugak kan kadang2...hilangkan sdeh,hilangkan tekanan..hilangkan ape2 yang tak hilang2 lah lbih kurangnye...

Walaubagaimanapun..ketawe2 jugak...hari nak hujan ni...Ani..kain jemuran angkat dah???

Aku akan cuba sedaya upaya untuk customize blog aku ni...kdg2...ade blogwalkers tak suke dengan widget lagu kite...takpelah...ikut selesa korang lah..ape yang kite suke..tak semestinye lain suke....ye dak???

Tapi aku rase...sume orang suke Fifi Fairuz Fuyoh.........kan?kan?kan?

Sampai di sini aje lah nukilan yang bertujuan untuk meng iklan kan blog aku ni..takdelah rase trkilan sangat kalau korang taknak singgah...;takpelah..benda macam ni kite takleh pakse..takpe2..*isk*isk*

WASSALAM

p/s: Cerite aku sbenarnye xde kene mengene ngan tajuk pun...saje je..wat tarik perhatian..lagi satu..p/s stands        for playstation!!  

Monday, 4 July 2011

Kembali Ke Persada Blog....

Assalamualaikum!!!!!

Hai Hai semua!!!!!!!!

Setelah sekian lame menyepi...akhirnya daku kembali...huhuhuhuhu!!!!!!!!!!!
harini kite wat mcm bese....lom ade topik lagi nak dibincangkan....
jadik...jenguk2 kejap je ni.....nak carik idea dulu yee.....!!!!

Wassalam....

Friday, 20 May 2011

Result Dah Keluor!!!!

Assaamuaaikum!!!!

Ape kabo semua???!!!makin lame makin tak bersentuh la plak papan kekunci ni walaupun tak berkunci...haaa....ni sume gare2 masalah dalaman yang tak dapat dibawe ke luar...jadik,,tak dapek lah den nak ceritoeh....mintak maap leeee......

Terus menerus ngan topik kat atas tuu...dah tahu menahu lah yang aku ni bekas pelajar meterikulasi...jadik...result bagi PSPM 2 yang ditunggu2 tu telah tibe...result nye keluar 18 haribulan Mei lepas...21 Mei baru tulis kat belug ni.....

Seraya dengan itu,,,segala2 anggota tubuh badan aku ni menggeletaq lee bukan main.........di seluruh pelusuk tubuh..yang bulu keningnye terangkat2 sendiri,,bulu tangan meremang je macam jumpe antu...tak lupe jugak bulu kaki ni menari2 ketakutan....

Kitorang pelajar2 meterikulasi ni cek keputusan melalui internet.....jadik kene la lawat ke laman web yang berkaitan.....mase tu,,bergegar meje kompite aku ni dek kerane gegaran dari tubuh badan aku ni...mase tu aku agak2..dah capai 9.++(hmm,yeelaahh) skala ritcher jugak laa tahap gegaran yang kualami.....tapi berkat kekentalan jiwe diikuti dengan kekuatan mental dan fizikal..kugagahi jua..ceeewwwwaaaahhh!!
lepas taip no.kad pengenalan,taip pulak no.ID meterikulasi aku...

"DUB DAB DUB DAB!!!", lebih kurang macam tu lah irama jantung aku...macam lagu tema Deremon pon ade..cume lari tempo sket..haaa...aku pon dengan rase penuh segan silunye menekan butang "Enter"...
tibe2...

"THIS WEBPAGE HAS A REDIRECT LOOP"...PEH!!!!@#$%!!!!monologku sendirian...punyela berdebar macam ape...tibe2 plak jadik camtu...ape kene ntah...takpe..berkat kesabaran dan keimanan aku(ingat,orang beriman tak penah cakap diorang beriman..hehe),,aku mencuba lagi sekali...hah!!!dapat pun...

ALHAMDULILLAH!!!

Walaupun tak sebagus dan sehebat kawan2 aku yang len...aku bersyukur sebab dapat pointer yang tak telalu rendah sehingge membolehkan aku meng'repeat' smule...taknak aku repeat meterik..fuhh..jangan carik pasall..

Ayah aku ngan mak aku turut bergembire dan bersyukur...hari tu,,cukup indah..burung2 pun berkicauan hari tu..bak kate usop wilcha...hehe..Pastu,,ayah aku ngan tak berape nak sabonye...terus suroh aku kemaskini borang permohonan kemasukan ke univarsitas 2....haa...aku ni dengan usaha yang ayam2 2...pegi la jugak melawat2 ke laman web yang berkaitan...

Cari punye cari punye cari...takjumpe2..tanpa putus asa..aku cari punye cari punye cari lagi pon!!tak jumpe2 gak laman web untuk kemaskini permohonan tuu...aku terus la tepon member sekampong aku...die pegi KMJ saing aku jugak...niat di hati nak tanye pasal borang kemaskini permohonan laaa...camni perbualannye....

"Hello,assalamualaikum..boleh saye bebicare(skema) dengan Akam(bukan name sbenar)??"...lalu orang yang berada di gagang tu pon jawab..."Waalaikumussalam..Akam takde..ni sape ni??"...hah!!!rupenye mak die yang angkat...abis laa aku kene ceramah...addooiii!!!terkeruk2 kpale aku...ktawe sket2 sebab nak jaga hati..hehe...hampir beberape minit diceramah serta dikuliahkan...aku pon dah bpeloh2 dah...seminit bagaikan 2minit...kalau aku kene cramah 15minit,,jadiknye kire2 30 minit lah aku rase!!huuuh...memang pedas serta meletop2 tlinge aku..huhu..tapi..ape2 pun,,trime kasih byk2 makcik..sebab ingatkan saye...tepuk tangan sikit!!

POM PAM POM PAM...dah lame kene tazkirah..baru la makcik tu cakap..permohonan tu belum dibuka lagi...haaiiissshhh...tapi takpelah...banyak input yang bergune aku dapat lepas kene wash ngan makcik tu..huhu...

Okeh lah..aku rase banyak jugek dah aku percelotehkan ni...ape2 pon..aku rase sangat2 bersyukur dengan brape2 pon yang aku dapat,,sebab sumenye atas usaha aku sendiri...bak kate ustaz aku...yang baik daripade Allah,yang buruk dari diri sendiri...ceewwaaahhh!!!ade mase depan nak jadik ustaz ni!!heheheh...Yelaa..kalo study pun study kulit buku depan je...jangan diharap keputusan same macam orang yang study sampai kulit buku yang blakang..haa...

Akhir kate...BERSYUKURLAH DENGAN APE YANG ADE......huhuhu...

WASSALAM...

p/s: sbenonye...sedih jugek pointer sikit...isk isk isk...

Saturday, 14 May 2011

Tetap Tunggu!!!!!

Asslamualaikum!!!!

HUUUUUUU........slame ni aku berangan jek rupe2nye....yela..aku mengaku...aku ni kuat berangan, perasan, ape lagi...yang same waktu dengan SYOK SENDIRI rupenye....

Haduiii....nampaknye ana suda kene main la,,HAHA!!!bengang beb...SSSAAABBOOO JELAAAA....takapelah...aku pon aku...patutnye sedo diri...
aku bukannye bergaye..tak hensem pon..tidakle pule aku ni kiut..nak kate muke artis...ade la sikit2 muke aku ni macam Pak Jabit(Hantu Kak Limah Balik Rumah)...kire artis la jugak tu kan...

Hhuuuuhhhh...yelaa...patutnye aku kene sedo diri dulu...silap aku...tapi sedih la jugak...hmmm...
takapelah...samade perasan atau tak...aku tetap tunggu...sampai lepas SPM....aku nak tanye die sungguh2!!!
YAAAAAAHHHH!!!!



Tak kire la ape jawapan die...aku tetap tungguuuu...
Aku harap aku ade la dalam kotak pemikiran die....walopon harapan aku ni tipis........

p/s: kecoh je mamat ni...nak tunggu ke,,nak ape ke..takyah la tulis dalam belug...(sukeati aku la!!)


Monday, 9 May 2011

Men Game Jom!!!!

Assalamualaikum!!!

Berhabuk sungguh aku tengok belug aku nih...lame bebeno tak post....tak dapat nak online sbenonye....aku taktau la...broadband ni nampak OK...tapi bile nak connect je...terang2 lagi die tulis,,"CONNECTION TERMINATED"..."Terminated" ni ape mende???aku pon carikla makne "Terminated" ni dalam berbagai2 kamus yang mampu aku miliki....daripade kamus Oxpot sampai la ke Kamus Dewan sehinggakan ke kamus bahase Jepun...stelah bberape lame..ternyate usahe ku berhasil..huhu!!!rupenye...maksud "Terminated" ni ialah "telah tamat" a.k.a "dah kene potong"...ahaaa...

Jadik,,aku perlukan dana bagi melunaskan bayaran langganan perkhidmatan internet ni...dengan name ringkasnye..bayor bil laaa......Tak moh lari tajuk...tajuk "Men Game Jom!!!!" ni aku pilih bsempena dengan game baru yang aku beli aritu kat Pasaraya Astaka Muar...kirenye...aku nak promote game ni,bukan pasaraye tu ye...

Nak di'flash back'kan balik...tengah2 aku kumpul dana untuk pembayaran bil tu...aku rase lebih baik aku beli game untuk meluangkan mase aku yang sememangnye dah terluang ni...haaa...Name game ni ialah...

SPONGEBOB SQUAREPANTS:
BATTLE FOR BIKINI BOTTOM

3 tahun ke atas,,maknenye aku boleh main laa..

Haaa...ni la cover bagi game nih....ade antare korang yang mesti cakap..."Hek eleh...pe barang,game bebudak mamat ni main",ataupun,"Banyak2 game,game span jugek mamat ni main,mainlah game alat2 perkakas yang lain,tukul besi ke,skerudreba ke,,ini span"...haa...tapi,,korang kene tau,walaupun kelas bagi game ni line anak2 kecil punye...tapi...tahap kesukaran nye...peh!!warga tua pun lom tentu boleh accomplish kan mission2 nye...haaa...taknak mengarut lebih2...aku nak cite pasal game ni....


Game ni dimulekan ngan interlude nye yang dimane...si Plankton(pencuri rasmi resepi Krabby Patty),mencipta robot2,,untuk membantu nye...akan tetapi...segale yang dirancang beliau tak menjadik...semue robot yang beliau cipta ni,berpaling tadah...ataupon,,tak moh dengo cakap...haa....dengan Plankton pon kene halau dari Chum Bucket(premis perniagaan berlesen milik Plankton yang smemangnye takade sape nak datang)...Chum Bucket ni dijadikkan headquarters bagi robot2 tu....

Bangun2 tido je..spongebob tengok rumah die da bersepah

Malam sebelum kejadian

Almaklomlaa...dari Texas...gune tali pon bole terbang!!

Kat dalam markas rahsie(yang dah tak rahsie lagi)milik 
Mermaid Man dan Barnacle Boy

Jadik,,mulelah pengembaraan Spongebob Squarepants ni ngan kawan2 die....iaitu terdiri daripada Patrick Star dan jugek Sandy (ade 3 je karakter yang boleh dikawal)...masing2 ade kebolehan sendiri...Spongebob ngan serangan belon die tu...Patrick gune kebolehan perut die yang memang agak kedepan tu,manekale Sandy,biasela...Haaiiyyaakk!!Karate la..ape lagi...Korang sume tau kan spender tu ape..ala,,seluar dalam laa...spender la nyawe diorang...abis spender..abis nyawe...Game Over...

Nampak spender kat atas kiri tu??tu
la nyawe nye...takade pakaian lain ke..
spender jugek jadik mangse...

Surfing dengan lidah beb!!

Korang2 yang rajin tengok drama bersiri Spongebob ni..dah tau la kan tempat2 yang ade dalam Bikini Bottom...macam Jellyfish Field, Kelp Forest, Goo Lagoon, macam2 lagi lah....Setiap kawasan2 tu,,,ade cabaran tersendiri..kan ade dalam satu siri tu,Spongebob naik kulit kepah main luncur pasir kan...tapi dalam game ni...kite boleh kawal Spongebob sepanjang die tengah meluncur tu...dalam game ni...Spongebob tak gune kulit kepah,,tapi Sandy yang gune..Spongebob pakai lidah die...memang slekeh...

Ni lah Goo Lagoon

Ni plak,Kelp Forest,,ala,tempat Spongebob, Patrick ngan Squidward sesat tu..

Sandy ni menyemak laa..ni pulak Flying Dutchman's Graveyard

Game ni susah sebab banyak cabaran2 yang perlukan kebijaksanasinian otak kite...contohnye macam kat Flying Dutchman's Graveyard...kene pandai susun tianglah,ape lah...banyak lagi...game ni memang sarat, padat, ketat, sendat dengan cabaran...yang paling mencabar ialah...tahap kesabaran kite...tak mustahil ye kite akan menjerit, melaung, mengaruk waima maengamuk secara tiba2 dan secara langsung apabila bermain game ni...sabo jelahhh...

Akhernye...aku konklusi kan,game ni adelah antare game yang paling susah aku nak abiskan...sebab aku ni kaki game lah jugek...banyak2 game yang aku main,game ni lah jugek antare yang mencabar iman aku...walaupon iman ni dah tak banyak mane..haha...

Ape lagi nak cakap...game ni memang best!!!! 


WASSALAM..     

p/s:"Long,sudah2 main game tu..keje rumah satu pon ko tak buat",bebel mak aku...sori mak..hehe

Thursday, 5 May 2011

Masok Sekola Semule Beb!!!

Assalamualaikum!!!!!

Pekabo kalian sume??!!sehat??camtulah harap2nye ye...bukan ape...da lame tak dok update belug nih....sebabnyee..takade idea maupon buah2 pikeran yang bernas gitu..hehe..

Okeh!!arini aku nak cite pasal aku,yelah...ni belug aku..cite pasal aku jelah..ahaa...

Berpandukan tajuk nun kat atas tu...AKU MASOK SEKOLA SEMULE BEB!!!haa...sekola ape???semestinye SEKOLA MEMANDU...alamakalomlaaaa...orang tak geti memandu...memandu kete pun menghuyong-hayang,,apetah lagi nak memandu manusie ke jalan yang benar...haaa...

Nak dijadikkan cite yang memang dah jadik ni...aku ni dah daftarkan diri untuk mengambil lesen kete...kalau ikut plan,,nak amek lesen jetski skali,tapi malangnye..rumah aku plak takade laut..air sbesen dua adela...Ok2..aku pon dgan girangnye dan gembirenye menunggu hari kamis sebab dijadualkan untuk dgar ceramah dan praktikal pada hari tbabit...Sesampaitibenye pada hari rabu malam kamis..aku plak takboleh tido...memang takboleh nak lelap langsung dan tidak langsung...pehh!!!ni la jadik bile virus rindu dah datang menyerang...memang gini lah aku...tak boleh tido...aku ngiring kiri,ngiring kanan,sgale macam ngiring aku dah buat...pelbagai gaya dan rupe,,,memang takboleh tido...dasat betol...kuat betul virus ni..huhu..golek punye golek punye golek..dah srupe ayam golek dah aku jadik..tapi tetap cerlang je bijik mate ni....sampaila satu ketika...aku tertengok jam kat bilik aku...4.45 pagi...gile!!esok nak dgar taklimat berjam2...mati aku...bisikku..
Aku lepas tu dapat la lelap sampai pukol 6.30 pagi,,,lepas smayang suboh..mate aku bpinar2(buat2 je ni sebab nak bagi alasan untok tido pas suboh)aku pon dengan tak memasal dan tak semene2 pun terlena di atas tikar sejadahku(gramatis gitu)...
Lepas tu,,aku bangun pukul 7.15,,tibe2,terngiang2lah dalam kpale otak aku ni akan kata2 akak kerani kat pejabat sekolah memandu tu.."kelas akan bermula pada pukul 8.00 pagi,tepat.."aku pon,,ape lagi.................sambunglah tidoooo...huhu..masa tu,mata aku dah tak nampak ape2...gelap je dunia ni...pastu terbangun lagi,,pukul 7.30...aku dengan sberapa sgera CUBA untuk bangkit.....tapi disebabkan kite ni menCUBA...adakala tak berjaya...ye tak??hehe..aku llapkan mata smula.....aku tersedar smule..jam tunjuk pukul 7.40..."tak boleh jadik ni",kataku...aku pon melompat daripada katil(ala2 cite aksi gitu)..terus mengambil tuala dan mandi la....haaa...Penah tengok bujang lapok mandi????alaa...yang celup jari kat air dalam  tempayan,pastu colet kat mata sket...haaa...takadela sampai macam tu,,,mandi cara orang betamadun,,,bak kata orang jawe,,pakai 'shower' gitu.....disebabkan aku mandi scara express...sedar2 je dah pakai baju pada pukul 7.47 pagi...kire Ok la mandi + siap2 = 7 minit je..kire Ok la tu kan..kan kan kan...Tgah2 kelam kabut tuu...aku pegi la cek kasut aku..ade ke tak...tengok2,rupenye basah...pehh!!!menangis kawan2...aku dengan muke buntu nye..kuar masuk umah,mcarik kasut...sampai dalam peti ais pon aku tgok...(tipu)...last2,,aku gune kasut adik aku...sempitnyeeee!!!nak amek lesen punye pasal...sabo jelah.....
Sesampainye disane...jam tunjuk pukul 8.01 pagi...huuuuuh...alhamdulillah...nasib baik le sempat...aku pon dengan terkocoh2,tergopohgapah,terkelamkabut,,terus menuju ke kaunter.....tengok2,,ejen yang aku daftar tu,,tak datang lagi...aku pon rase takpelah...biasela...manusie,,aku pon lambat jugak kadang2...tunggu punye tunggu punye tunggu punye tunggu punye tunggu....ejen tu tak sampai2..tengok jam dah pukul 9.00 pagi..kesabaran aku dah dicabor...ni takboleh jadik...aku dah telepon sang ejen tu 2 kali dah...nak telepon lagi,kang dikatenye kite ni taktau menyabo...sabo jelah...sampai pukol 9.30 pagi...aku dengar orang panggil  "Mohamad Abar!!"haa??Abar??Abrar la...name aku ni memang susah nak sebut,,ade sekali tu aku pegi kursus...pengurus tu panggil aku Amran...WTH...sampai abis kursus tu...Amran lah name aku..haha..Sambong balik kat skolah memandu tuuu...lepas name aku dipanggil...die soh aku masok dalam kelas...dah ramai seh manusie!!!seingat aku..aku lah di antare orang2 yang paling awal kat tempat ni pagi tadi...hmmph...aku dapat no.65..ni bmakna aku lah calon yang paling last...sebab sehari maksima calon diorang amik ialah 65 orang...maka..sia2lah sgala usaha aku untuk pegi cepat...pegi cepat pon dapat nombor last..pengajaran2...
Masok je kelas....P&P pon bermule....tak sampai 5 menit...mate aku tibe2 kabur....rase mcm nak pitam,,hilang ptimbangan...taim tu aku rase takut sangat...nape ngan aku ni????rupe2nye...aku mngantuk dek kerane tido lambat...haha...

Lepas abis amali...aku pon terus la siap2 nak pegi buat praktikal plak...mengikut perkhabaran daripade ejen aku tu...pengajar aku ni seorang pak aji...dalam ati aku..Ok la...dapat dengan pakcik2 ni...darah da tua..eh silap,,dah matang gitu..hehe,sori pak aji...skali jumpe,,mak aih...cam gengster mukenye...cam nak telan aku je..."Awak geti bawak kete tak??",tanye bliau...aku nagan tsengih-mengih pon jawabla,"Takgeti cikgu",,tak senyum sikit pon pak aji tu...memang seram lah taim tu...dalam otak ni da tbayang je kene marah dalam kete tu...
"Betol2 la pegang stereng tuuu!!","Klac ngan minyak tu kasik balance!!","Laju la sikit!!","Pelahan la sikit!!",nak laju ke pelahan??ntahlah......Walau apepun,,aku rase bsyukur dapat ckgu garang....dapat cikgu garang ni akan buat kite cepat belajo...pcayelah..."Time Kase Tuan Aji!!!senang2 jumpe lagi ye",heheh...iklas dari ati tuuuu...jangan main2...huhu...
Akhirnye...abis pon sehari aku kat sekola baru aku.....dgan tamatnye amali dan praktikal aku ni...baru la dapat lesen L bagi lesen kete...memang seronok lah...dapat kenal ngan kawan2 kelas yang baru..dapat cikgu baru...sumenye baru lah...haha...
Akhir kata..aku rase teruja sangat2 nak amik lesen kete ni sebab aku teringin nak bawak kete pegi jalan2..tu je..hehehe

WASSALAM!!!

p/s : "Awak ni ape la..bawak kete bukannye susah!!",yela Tuan Aji..hehe

Friday, 29 April 2011

F1T7!!!!!!

Assalamualaikum!!!

Aha!!!aku rase nak cakap sikit pasal budak2 kelas aku...haaa...
budak2 kelas kat Kolej Matrikulasi Johor...
Tibe2 je teringat kat diorang..

JENG JENG JENG!!! 

Kelas F1T7

1. Ketua Mala'on

first2 n mule2 skali..aku nak cakap pasal ketua kelas aku ni,,kanak2 rebena kat atas ni la.....name die ATTE"LELEH" Don Peris(A.D),,aha...kalau nak ditakrifkan tentang die ni,memang payah,,aku pon tak tau die ni tergolong daripade makhlok dari spesis ape...memang gile..korang diam pon kene,,kalau bising memang dah sah2 kene..Tapi!!budak2 4flat dalam kelas aku memang kene btrime kasih dengan die ni...SEBAB,  die la yang potosetet kan nota2 kuliah...haha..time kase boss!!!

2. Bini Mala'on

Name beliau adelah Emirah(Emi)...die ni seorang yang berani(ye ke?),hebat(hmmm), dan tabah(boleh la kot)..haaa...lagi,,die suke cakap dgan volume yang rendah,kadang2 aku dengo ape yang die membebel, kadang2 tak dengo..hehe..Walaubagaimanepon!!!die tetap jugek seorang yang hebat..SEBAB, die la orang yang potosetet kan nota kuliah kalau A.D tak sempat..haaa...bagus tak die...

3. Hero Aku

Kalau korang ade hero2 macam supeman,spideman,atau man2 yang lain..aku pon ade...name die ni..Abd Aziz(Ajis)...kenape die jadik hero aku??haa...memang panjang citenye..die penah selamatkan aku..bukan sekali,bukan due kali!!tapi tujoblas kali...haa..die slamatkan aku,,bile..aku tak siap tuto,bile aku tak buat keje,bile aku  tak siap ape2 pon!!die yang selamatkan aku...muke die garang....die punye dahi..berketak2..bukan aku yang cakap!!tapi cikgu Param yang cakap(cikgu dinamika kemahiran)....Aku memang respek die ni sampai bile2!!lap u lbeh la bro!!haha

4. Bos Aku

Die ni jadik bos aku sebab aku dapat projek english yang sekumpulan dengan die..2 kali pulak tu..2 kali jugak die jadik ketua!!!memang gile kuase(gurau je bos..hehe)Eh,lupe lak..name die Qazreen Syaqira(Qaz), jangan marah ye bos,lupe letak name je...aku tak boleh cite panjang pasal die ni..nanti ade yang marah..huhu

5. Dajjal Kecil

Haaa...penah dengo pasal dajjal?ade skali aku bace kat internet bahawe petande2 kiamat bile munculnya 30 dajjal kecik..ni la budaknye,salah satu yang tergolong di antare 30 dajjal2 kecik tu..haa..mulut die..peh!!kalau dapat di cili kan..memang puas ati!!haha..die la dalang kepade pgaduhan kat kelas aku..haa..gurau bro..jgn marah,,nanti kite main badminton same2..hehe..aku nak dedahkan name dajjal ni,Muhd Faez(K-Check)..macam2 benda die handal,main tenis(a'ah),main badminton(yelah),main ping pong(memang takde yang bole celen)haa..ape2 pun,,k-check terbaik!!

6. Senior Muda

Ini la die...Ratu kelas F1T7...name die Shahibul Bariah(Kak Ibul) sebab ape???sebab die yang paling berpengalaman tentang selok belok dan liku2 kat KMJ ni!!aku respek kat die sebab die memang sporting!!kene gurau tak tacing(tak macam aku),kene buli tak nangis(tak macam aku),kene ape2 sumenye takde kesan lah senang cite..memang kebal..tapi kene tengok jugak,,aku baru tau rupenye die ni makwe Badang KMJ!!itu pasalla kebal..hehe

7. Fernando TOREK 

Itu dia..kalau kat Stamford Bridge,kite ade Fernando Torres,kat KMJ kite ade Fernando Torek..name die ialah Syahid Sidqi(Syahid),,kalau korang nak tau..die ni memang hebat dalam sume bende...kalau pasal pelajaran..diam2 dapat foflat!!pastu..main futsal,bola baling,bola sepak,bola tampar,waima bola golf skalipon!!jage2 lah klengkang korang..memang tu la target die..haha..and then,kalau main game!!memang no.1 laa...lagi2 game DOTA..Kite kalau dalam kuliah,kite tengok kat NOTA,betul tak??tapi die!!buat research pasal DOTA kat dalm kuliah!!(guna opera mini)..memang dahsat..yang paling aku geram,,siap dapat foflat lagi dalam pekse..memang excellllent!!kalau ade mak2 yang bace post ni..ni lah calon yang paling sesuai untuk dijadikan menantu..hehehe

8. Pemimpin Wanita 
yang tudung ijau tu la die...
Aku pasti kalau korang jumpe die ni skali je pun..korang akan cakap,muke die ade ciri2 seorang pemimpin,,bile dah kenal!!heh..lagi lah..name die Liyana(Yana),,bile aku kenal die lah baru aku tau yang die ni tgolong daripade bbagai macam ahli jawatankuase dalam byk organisasi!!ahli jawatankuase blok la,ahli Pembimbing Rakan Sebaya la,ahli jawatankuase KRISMA la,ahh!!tak kuase aku nak tulis lagi.hehe..Tapi yg penting,die tak gile kuase..hehe..

9. Minah Hyper

Ahaa...sebelom aku sambong..aku nak cakap..sori Yan..hehe..name Minah Hyper ni aku amik bsempena dgn prangai die yang gile2 sakan tu..haha..name die Suryani(Yan)..die memang gile lah senang cite..haha..tapi die memang best!!die jugak sporting..tak heran dengan ape yang orang cakap..juge seorang yang fotogedik,eh,fotogenik..hehe..memang sentiase ceria walaupun 'come month'..hehe

10. Ahli Pikir

Haa!!name ahli pikir ni dikurniekan kepade beliau oleh cikgu lab kimia kitorang dsebabkan asbab dan musabab yang tertentu..name die adalah Nazren(Bulat)..kalau nak jadik geng dengan die,mesti rapat dengan die dulu..baru la bole match..aku da ujung2 sem ni baru ngam ngan die..memang best sbenonye layan die ni..aku respek die sebab bole buat orang tertarik dengan die...ade kuase magnet ala2 magneto gitu..hehe..pengaruh die kat KMJ ni memang kuat..mane2 aku jalan dengan die,mesti ade yang tegor..ramai yang die kenal...sebab die peramah...wa tabik sama lu bulat!!

11. Cik Pena

Haha...aku tak tau knape budak2 pmpuan panggil die camtu..tapi mcm best je..hehe..name die ialah Nurul Shafina(Fina)..die ni kecik je orangnye,pendiam(lah jugak),tak banyak cakap la senang cite..tapi die sbenonye sangat ramah dengan orang yang die rapat..die jugak ade idea2 yang bernas..bak kate pepatah,kecik2 cili padi..tp die ni lebih kpd cili sos,,botol kecik..hehe,,gurau je..

12. Wanita Bertenaga

Nampak name kat atas ni macam name komersial minuman tenaga kaum wanita je kan??hehe..name orangnye ialah Ilihuda(Ili),,sebenarnye,aku bagi name ni sebab sifat die yang cukup bertenaga tak kira ape pon yang die buat...care bercakap die,care penyampaian die,,aku jugak respek die sebab die ni akan buat sesuatu dengan sedaye upaye die,,dan tak mudah mengalah..keep it up!!

13. Pembaca Berita

Aku bagi gelaran ni kepade Sallahudin(Salah)sebab aku banyak peroleh sesuatu info daripade die...kalau ade perkare2 yang aku tak tau,aku akan refer dekat die..tak kire la same ade pelajaran ataupun hal2 semase..macam pembace berite,,diorang tau pasal stu2 kjadian lbih cpat daripade orang yang dengo berite...Time kase Salah!!

14. Bapak Doktor

Sekali imbas,,aku memang agak die ni pelajar aliran Hayat..tapi sbenonye die adalah plajar aliran fizikal!!budak yang ganteng,macho dan kacak ni bername Razzi(Razi)..die ni mudah didekati,mudah ketawe,mudah tu,mudah ni,memang segalenye mudah la kalau dengan die ni...best die ni..mudah nak bergaul dengan orang,,tak banyak bunyik..die ni pun tegas..kalau die cakap taknak,,jangan la korang kate nak..aku respek sangat2 dgn die ni,,budak yang paling sangat amat aku respek skali dalam klas..haa..

15. Lelaki Metroseksual

Tengok name je da tau..sifat2 die ni...hehe..name die Azim(Ajim),,sekali tengok,memang nampak macam sombong,tapi bile dah lame2,,baru la rase best dengan die ni..die ni seorang yang tak bape nak kesah dengan keadaan sekeliling die..kalau die tak suke,die diam,kalau die suke,die menyeringai..hehe..seorang yang sporting,konklusinye memang best la!

16. Wanita Yang Tabah

Berdasarkan name tu,,tau dah bahawe yang die ni seorang yang kuat semangat,tak mudah putus asa,dan memang lantang bersuara,ape lagi,cekal!!name die Faten Hanani(Faten)...haa..jangan carik pasal dengan die ni..silap2,lebammm bijik mate kau!!haha..aku tak banyak dapat describe tentang die ni....tapi yang penting,die adelah sorang yang mudah dibuat kawan...

17. Omas 1

Haha..ini die,omas satu,,bersemangat waja,bermulut lantang,tidak gentar dengan cabaran dan juga bergaya......seperti lelaki..hehehe...ni la die Rahsya Nur Affeqqa(Rahsya),,die memang garang..die ni senang je,jangan carik pasal dengan die,,kalau korang carik pasal dgn die,aku tak tau la bile die start bcakap dengan korang smule nanti..haa..aku tak boleh cakap panjang lagi,silap cakap,,mati aku..haha

18. Omas 2

Dah macam name roket pulak,siap ade omas satu ngan omas due ni..haha..yang lagi sorang ni namenye Muna Nazurah(Munne)..haha..korang pronounce kan sendiri name panggilan die ye..takdela,name panggilan die Muna..die ni selalu cakap2 sesuatu dengan omas satu..omas satu ngan omas due ni memang bff la senang cite...melekat bedue je..da macam pasangan kembar tapi sorang kecik sorang beso..hehe..jangan mare,gurau je..pon tak geti aku nak cakap ape lagi tentang omas due ni..ape2 pun,die jugak adelah seorang kawan yang baik..

Sebenarnya ahli F1T7 ni ade 22 orang temasok aku..tapi  ade 3 orang merajok..sorang ke New Zilen,sorang lagi kat IPG kat Melaka...yang kat obesea tu namenye Syukri..name panggilannye Mat Syuk..sedap name tu..lagi sorang plak Siti Mas Eka Sazali..name panggilan Mas..kalau stay kat matrik,dapat la name Omas 3..hehehe..last skali,namenye Abd. Wafiy..tapi kejap je dah kene tuko kelas..kire beruntong jugakla die..takde peluang nak jadik gile..haha..

KESIMPULANNYE...

Ni lah sume Ahli2 Kelas F1T7...aku kat kesempatan ni nak ucapkan terime kaseh di atas layanan diorang pade aku...memang aku kenang mereke2 ni sampai bile2..Satu tahun yang cukup indah buat aku spanjang aku kat KMJ!!!

Disebabkan aku ni seorang yang suke mangambil kesempatan..aku nak amik kesempatan lagi untuk  memintak maap kat membe2 F1T7 aku kat atas nun...sgale kkasaran harap di halalkan..hehe..ni sume yang aku pike..tak berkaitan mane2 pihak lain..diharap dapat menerime seadenye...hehehe..

WASSALAM!!!