Tak Payah Tanye,Ni Le Kesah Saye..

Monday, 9 May 2011

Men Game Jom!!!!

Assalamualaikum!!!

Berhabuk sungguh aku tengok belug aku nih...lame bebeno tak post....tak dapat nak online sbenonye....aku taktau la...broadband ni nampak OK...tapi bile nak connect je...terang2 lagi die tulis,,"CONNECTION TERMINATED"..."Terminated" ni ape mende???aku pon carikla makne "Terminated" ni dalam berbagai2 kamus yang mampu aku miliki....daripade kamus Oxpot sampai la ke Kamus Dewan sehinggakan ke kamus bahase Jepun...stelah bberape lame..ternyate usahe ku berhasil..huhu!!!rupenye...maksud "Terminated" ni ialah "telah tamat" a.k.a "dah kene potong"...ahaaa...

Jadik,,aku perlukan dana bagi melunaskan bayaran langganan perkhidmatan internet ni...dengan name ringkasnye..bayor bil laaa......Tak moh lari tajuk...tajuk "Men Game Jom!!!!" ni aku pilih bsempena dengan game baru yang aku beli aritu kat Pasaraya Astaka Muar...kirenye...aku nak promote game ni,bukan pasaraye tu ye...

Nak di'flash back'kan balik...tengah2 aku kumpul dana untuk pembayaran bil tu...aku rase lebih baik aku beli game untuk meluangkan mase aku yang sememangnye dah terluang ni...haaa...Name game ni ialah...

SPONGEBOB SQUAREPANTS:
BATTLE FOR BIKINI BOTTOM

3 tahun ke atas,,maknenye aku boleh main laa..

Haaa...ni la cover bagi game nih....ade antare korang yang mesti cakap..."Hek eleh...pe barang,game bebudak mamat ni main",ataupun,"Banyak2 game,game span jugek mamat ni main,mainlah game alat2 perkakas yang lain,tukul besi ke,skerudreba ke,,ini span"...haa...tapi,,korang kene tau,walaupun kelas bagi game ni line anak2 kecil punye...tapi...tahap kesukaran nye...peh!!warga tua pun lom tentu boleh accomplish kan mission2 nye...haaa...taknak mengarut lebih2...aku nak cite pasal game ni....


Game ni dimulekan ngan interlude nye yang dimane...si Plankton(pencuri rasmi resepi Krabby Patty),mencipta robot2,,untuk membantu nye...akan tetapi...segale yang dirancang beliau tak menjadik...semue robot yang beliau cipta ni,berpaling tadah...ataupon,,tak moh dengo cakap...haa....dengan Plankton pon kene halau dari Chum Bucket(premis perniagaan berlesen milik Plankton yang smemangnye takade sape nak datang)...Chum Bucket ni dijadikkan headquarters bagi robot2 tu....

Bangun2 tido je..spongebob tengok rumah die da bersepah

Malam sebelum kejadian

Almaklomlaa...dari Texas...gune tali pon bole terbang!!

Kat dalam markas rahsie(yang dah tak rahsie lagi)milik 
Mermaid Man dan Barnacle Boy

Jadik,,mulelah pengembaraan Spongebob Squarepants ni ngan kawan2 die....iaitu terdiri daripada Patrick Star dan jugek Sandy (ade 3 je karakter yang boleh dikawal)...masing2 ade kebolehan sendiri...Spongebob ngan serangan belon die tu...Patrick gune kebolehan perut die yang memang agak kedepan tu,manekale Sandy,biasela...Haaiiyyaakk!!Karate la..ape lagi...Korang sume tau kan spender tu ape..ala,,seluar dalam laa...spender la nyawe diorang...abis spender..abis nyawe...Game Over...

Nampak spender kat atas kiri tu??tu
la nyawe nye...takade pakaian lain ke..
spender jugek jadik mangse...

Surfing dengan lidah beb!!

Korang2 yang rajin tengok drama bersiri Spongebob ni..dah tau la kan tempat2 yang ade dalam Bikini Bottom...macam Jellyfish Field, Kelp Forest, Goo Lagoon, macam2 lagi lah....Setiap kawasan2 tu,,,ade cabaran tersendiri..kan ade dalam satu siri tu,Spongebob naik kulit kepah main luncur pasir kan...tapi dalam game ni...kite boleh kawal Spongebob sepanjang die tengah meluncur tu...dalam game ni...Spongebob tak gune kulit kepah,,tapi Sandy yang gune..Spongebob pakai lidah die...memang slekeh...

Ni lah Goo Lagoon

Ni plak,Kelp Forest,,ala,tempat Spongebob, Patrick ngan Squidward sesat tu..

Sandy ni menyemak laa..ni pulak Flying Dutchman's Graveyard

Game ni susah sebab banyak cabaran2 yang perlukan kebijaksanasinian otak kite...contohnye macam kat Flying Dutchman's Graveyard...kene pandai susun tianglah,ape lah...banyak lagi...game ni memang sarat, padat, ketat, sendat dengan cabaran...yang paling mencabar ialah...tahap kesabaran kite...tak mustahil ye kite akan menjerit, melaung, mengaruk waima maengamuk secara tiba2 dan secara langsung apabila bermain game ni...sabo jelahhh...

Akhernye...aku konklusi kan,game ni adelah antare game yang paling susah aku nak abiskan...sebab aku ni kaki game lah jugek...banyak2 game yang aku main,game ni lah jugek antare yang mencabar iman aku...walaupon iman ni dah tak banyak mane..haha...

Ape lagi nak cakap...game ni memang best!!!! 


WASSALAM..     

p/s:"Long,sudah2 main game tu..keje rumah satu pon ko tak buat",bebel mak aku...sori mak..hehe

No comments:

Post a Comment